Kannaksen lukion ja koko Paavolan kampuksen kaukolämmön CO2-päästöt ovat nyt 0g!

01.04.2021

Kannaksen lukion ja Paavolan kampuksen työmaan kaukolämmön CO2-päästöt ovat 1.4.2021 lähtien 0 g!

Osana Kannaksen lukion hiiliprojektia haastattelimme lukiomme ja Paavolan kampuksen kiinteistöt omistavaa Hemsön Suomen maajohtajaa Jarkko Leinosta. Leinonen yllätti haastattelija Polina Gavrilyukin kertomalla, että Hemsö siirtää Kannaksen lukion ja koko kampusalueen Vihreään kaukolämpöön. Muutos on merkittävä, sillä energiantuotantoon liittyvien CO 2 -päästöjen osuus hiilijalanjäljen muodostumisessa on huomattava.

Lahtelainen kaukolämpö on lähes hiilineutraalia, koska lämpö tuotetaan uusiutuvista bio- ja kierrätyspolttoaineista. Vihreä lämpö on kuitenkin 100% hiilidioksidipäästötöntä. Se tuotetaan samoissa Kymijärven voimalaitoksissa, kuin normaali kaukolämpö. Vihreässä kaukolämmössä asiakas ostaa Lahti Energian CO2-vapaasta tuotannosta omaa kulutustaan vastaavan osan ja käytettyjen polttoaineiden alkuperä todennetaan vuosittain.

Olemme taas askelen lähempänä hiilineutraalia lukiota! Lämpimät kiitokset Jarkko Leinoselle tulevaisuutta visioivista näkemyksistä. Kiitos myös Santeri Pusa Lahti Energia ja Markus Tojkander, Lahden tilakeskus.

Jarkko Leinosen haastattelu julkaistaan kannaksenlukionhiilijalanjalki.com -sivuilla huhtikuussa.